Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Донација од 950 учебници за воншколска едукација за првачиња

Денеска општина Куманово доби донација од 800 македонски изданија на учебник “Учам да пишувам” и 150 српски изданија на учебник “Учим да пишем”, кои се наменети за воншколска едукација на првачиња. Донацијата е од Димитрије Недиќ и Никола Крстиќ со Александар Симовиќ, Душан Љадевиќ, Влатко Димитровски, Антонио Цветковски. Ова е само една во низата на неколкуте различни акции преземени од нивна страна, со цел запознавање на јазичните сличности и различности на етничките заедници во општината.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст