Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Државна изложба на расни кучиња во убавина

Овој викенд се одржаа две изложби на расни кучиња во убавина, на спортските игралишта на кејот во Куманово, во организација на кинолошкото друштво “Кинолог” од Куманово, под покровителство на Градоначалникот на Општина Куманово и Советот на Општината. На манифестацијата учествуваа излагачи на кучиња од седум држави, Србија, Бугарија, Косово, Романија, Чешка, Франција и Македонија.
Официјални судии на Изложбата се од Србија и земјата домаќин, Македонија.
Во име на Општина Куманово на Изложбата присуствуваше секретарот Александар Гелевски.
Ваков настан се организира еднаш годишно, годинава се одржува 8-ма и 9-та изложба по ред.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст