Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Завршен настан на проектот „Занаетот моја сигурна иднина“

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска  присуствуваше на завршниот настан на проектот „Занаетот моја сигурна иднина“, реализиран од страна на здруженијата Мајка, Сирма и Коло на српските сестри. Проектот се реализирасогласно приоритетната област социјална кохезија и намалување на сиромаштијатаПреку овој проект 10 жени на возраст од 30 до 45годишна возраст од руралните средини и пригратските населби во Општина Куманово се стекнаа со диплома за фризери  и базичен алат за работа.Проектот се реализира  согласно Јавниот повик за граѓански организации од Општина Куманово, а е финансиран преку програматана Локален економски развој за 2021 година идиректно влијае на зголемената можност за вработување и развој на претприемништвото 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст