Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Започна меѓународниот културен настан “Балкан Фест”-  Куманово 2022

Во НУ Центар за култура  Трајко Прокопиев”, започна дводневната меѓународна манифестација “Балкан Фест”- Куманово 2022, на која учествуваат држави од регионот.
На настанот присуствуваа претставници од општинската администрација и советници од советот на општина Куманово. Главен организатор и домаќин на фестивалот е КУД “Бајрам Шабани” – Куманово со поддршка од Општината и Министерството за култура.
На сцената ќе настапат културно- уметнички ансамбли од повеќе Балкански земји:

– “Соко” – Србија
– “Ѓурѓевданско коло” – Црна Гора
– “Лилјан”- Босна и Херцеговина,аста
– “Kastriotet”, ” Agimi”, “Gjilani” – Косово,
–  “Mati” и Народен ансамбал за песни и игри – Албанија,
–  “Pasa Halk Danslari Toplulugu” -Турција,
–  Џељадин Зеќири”- Македонија.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст