Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Започна реконструкцијата на регионалниот пат Куманово – село Опае

Започна реконструкцијата на регионалниот пат Куманово-село Опае во должина од шест километри и ширина 5,5 метри. Вредноста за реконструкција на овој пат, кои ги поврзува двете соседни општини Куманово и Липково изнесува 670.000 евра, средстава обезбедени преку Европската банка за обнова и развој. На започнувањето на реконструкцијата присуствуваше Министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски, Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, Министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураку,пратеници, градоначалниците на Куманово и Липково, Максим Димитриевски и Еркан Арифи и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст