Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Започна фестивалот“Рома труба фест 2021”

На Градскиот плоштад вечерва свечено се отвори фестивалот 16-тидувачки средби “Рома труба фест 2021”, чијорганизатор  е Ансамблот на народни ромски игри и песни “Рушит Шакир”-Куманово,а покровители се Градоначалникот и Советот на општина Куманово и Министерството за култура на Република Македонија.На оваа традиционална манифестација свое обраќање имаше Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски, кој го прогласи фестивалот за отворен.Овогодинешното издание на фестивалот ќе се одржи во две фестивалски вечери. На првата фестивалска вечер настапија оркестрите:Бојан Ристиќ-Владички Хан, Србија,Исидор Зеќировиќ-Бојник, Србија, Кочани оркестар и Кахон бенд-Скопје.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст