Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Засадени нови садници на Спомен Костурница

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Во рамки на проектот „Зелено Куманово“ се одржа акција за чистење и засадување на нови садници на Спомен Костурница. Во акцијата учество зедоа ЈП „Чистота и зеленило“, Градоначалникот Максим Димитриевски, Здруженијата „Кумановски акцијаши“ и „Скаут“. Проектот „Зелено Куманово“ се спроведува во соработка на локалната самоуправа со здружението „Кумановски акцијаши“. На оваа територија предвидено е во иднина да бидат засадени нови 3000 садници од страна на ЈП „Чистота и зеленило“.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст