Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

За поубаво и почисто Куманово

ЈП “Чистота и зеленило”-Куманово заедно со Општина Куманово денеска засадија 100 дрвца на локацијата кај “Му Маркет” во нашиот град. Ова е уште една преземена акција, во која беа опфатени делот покрај речното корито, на “Октомвриска револуција” и пред Автобуската станица во градов.

Градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски зеде учество во акцијата за разубавување на нашиот град.

Во наредниот период следуваат уште акции од ваков тип, во кои ќе бидат засадени голем број дрвца, се со цел за раззеленување на Куманово, за почист воздух и намалување на загадувањето.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст