Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Избран сувенир на Општина Куманово за 2022 година

Комисијата за избор на сувенир на Општина Куманово традиционално ја избра креативната рачна изработка на Јелена Спасовски со мотив “Пафта – украс од женски колан”, за Сувенир на 2022 година.
На претходно објавениот конкурс учествуваа тројца автори со свои дела, кои понудија креативни решенија со мотиви од културно – историска ризница која е обележје на нашиот крај.
Денеска градоначалникот на Општина Куманово потпиша Договор со Јелена Спасовски, автор на избраниот сувенир кој ќе биде користен во промотивни цели на градот и прилагоден за масовна изработка.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст