Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ИЗВЕСТУВАЊЕ Од одржан деветти состанок на Општински штаб за заштита и спасување, на ден 24.03.2020 година (вторник)

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во просториите на Општина Куманово се одржа состанок на
Општинскиот штаб за заштита и спасување во врска со превземање на
активности и мерки од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус). На
состанокот беа донесени следниве препораки, заклучоци и мерки:
-Бараме од Комисијата за заразни болести при Министерството за
здравство да изврши тестирање на сите здравствени работници и сите
вработени во СВР и ТППЕ Куманово и да продолжи со континуирано
тестирање на граѓаните на територијата на Општина Куманово;
-Бараме од Влада на Република Северна Македонија да донесе итна
Одлука Куманово да се стави во целосен карантин;
-Бараме од Владата на Република Северна Македонија да донесе
Одлука за дислокација на осумдесет и еден бегалец од ПТЦ Табановце, кои
повеќе од дваесет дена се наоѓаат во кампот
-Се задолжува ЈП Чистота и зеленило Куманово да продолжи со
континуирана дезинфекција на станбени објекти за колективно домување и на
јавно-прометни површини
-Апелираме до граѓаните да го почитуваат полицискиот час и
препораките од Владата на Република Северна Македонија , да го намалат
своето излегување и напуштањето на домовите да го сведат на минимум.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст