Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ИЗВЕСТУВАЊЕ Од одржан осми состанок на Општински штаб за заштита и спасување, на ден 23.03.2020 година (понеделник)

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во просториите на Општина Куманово се одржа состанок на
Општинскиот штаб за заштита и спасување во врска со превземање на
активности и мерки од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус). На
состанокот беа донесени следниве препораки, заклучоци и мерки:
-Бараме од Владата на Република Северна Македонија да донесе препорака
(Одлука) за воведување карантин на територијата на Општина Куманово, со
поставување на контролни пунктови од страна на МВР на секој влез и излез
во градот, на кои воедно ќе се врши контрола и соодветна дезинфекција на
сите возила и патници, кои влегуваат во Куманово;
-Бараме од Владата на Република Северна Македонија да обезбеди поголем
број на тестови од вирусот COVID 19 и да отвори повеќе пунктови за
тестирање на лица;
-Зголемување на полициски час во времетраење од 18.00 до 06.00 часот;
-Се задолжува ЈП Чистота и зеленило Куманово да изврши дезинфекција во
сите влезови на станбени згради и ходници;
-Се задолжува ЈП Чистота и зеленило Куманово и се препорачува да бидат
затворени капелите во наредниот период, а погребување да се врши на
самото гробно место;
-Се бара од Општина Куманово да даде на користење четири возила на СВР
Куманово за нивни потреби, по претходно доставено барање од нивна страна.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст