Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ИЗВЕСТУВАЊЕ Од одржан четврти состанок на Општински штаб за заштита и спасување

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Од одржан четврт состанок на Општински штаб за заштита и спасување\

Денеска во просториите на Општина Куманово се одржа состанок на
Општинскиот штаб за заштита и спасување во врска со превземање на
активности и мерки од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус). На
состанокот беа донесени следниве препораки, заклучоци и мерки:
– Во насока на превземање на активности за превенција и спречување
од ширење на корона вирус, Општинскиот штаб за заштита и спасување ќе
побара од Ј.П”Пазаришта” да се скрати работното време за 2 часа.
– Во насока на превземање на активности за превенција и спречување
од ширење на корона вирус се препорачува на Општина Куманово да работи
со скратено работно време за 2 часа, до 14 часот. А по 14:00 часот
вработените да бидат достапни на своите службени телефони.
– Препорака до верските заедници во градот да се врши задолжителна
дезинфекција на сите верски објекти. Исто така се препорачува верските заедници
во градот да ги почитуваат одлуките и препораките на Владата на Република
Северна Македонија, особено да се редуцира постапката за погребални
церемонии на половина час со определена дистанца меѓу луѓето. По секој обред
капелата да се дезинфицира од страна на ЈП “Чистота и зеленило”.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст