Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ИЗВЕСТУВАЊЕ Од одржан четириесет и деветти состанок на Општински штаб за заштита и спасување, на ден 19.10.2020 година (понеделник)

Денеска во просториите на Општина Куманово се одржа состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување во врска со преземање на активности и мерки од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус). На состанокот беа донесени следниве препораки, заклучоци и мерки:
 Барање до Министерство за здравство за зголемување на сместувачки капацитети за третман и лекување на пациенти кои се позитивни на COVID
19 во рамки на Општа болница Куманово во постојаните капацитети на другите одделенијата кои што ги има на располагање во болницата.
 ОШЗС препорачува граѓаните да ги почитуваат мерките за заштита од COVID 19 донесени од страна на Министерство за здравство и Комисија за заразни болести.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст