Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ИЗВЕСТУВАЊЕ Од одржан осумдесет и петти состанок на Општински штаб за заштита и спасување, на ден 05.08.2021 година (четврток)

Денеска во просториите на Општина Куманово се одржа состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување во врска со моменталната состојба и справување со пожари на територија на општина Куманово, како и мерки и активности кои ќе бидат превземени за заштита и спасувње при евентуална појава на пожари. На состанокот беа поканети и претставниците од институциите кои може да помогнат со материјално технички и чевечки ресурси за справување со пожаирте, и беа донесени следниве препораки, заклучоци и мерки: Општинскиот штаб за заштита и спасување дава препорака да се почитуваат мерки и препораки од Влада на Република Северна Македонија, поточно, да се почитува забрана за движење во шумите и шумските појаси, како и забрана за палење на стрништа како превентивна Од страна на штабот, ги информираме граѓаните дека на територија на општина Куманово, има еден пожар на потег од с. Јачинце, с. Довезенце и с.Бељаковце, како и саниран пожар во мирување во с. Мургаш, и дека сите расположливи екипи за гасење на пожари, се упатени на наведените локации. Исто така, дополнителните расположливи тимови на ТППЕ Куманово, асистираат на соседните општини во регионот на Старо Нагоричане.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст