Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ИЗВЕСТУВАЊЕ oд одржан четириесети состанок на Општински штаб за заштита и спасување, на ден 01.05.2020 година (петок)

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска се одржа состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување во врска со преземање на активности и мерки од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус). На состанокот беа донесени следниве препораки, заклучоци и мерки:

  • Информација до граѓаните на Општина Куманово дека ОШЗС Куманово продолжува со својата работа, со цел справување со COVID 19.
  • ОШЗС Куманово ги известува граѓаните дека дезинфекција на стамбените објекти ќе продолжи во понеделник .

– Останатите активности на силите за делување на штабот и останатите институции продолжуваат со штабските редовни активности согласно зададената динамика.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст