Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Изложба на дела – Кумановски ликовни уметници 2022

Во салонот на Уметничка галерија – Куманово, во чест на 11 Ноември, беше поставена традиционалната Изложба на дела – Кумановски ликовни уметници 2022, во организација на НУ Музеј – Куманово.

На изложбата учествуваа 21 ликовен автор, академски ликовни уметници од градот (сликари, графичари, вајари) од сите возрасни категории, кои преку своите дела го изразија автентичниот белег на кумановското ликовно поднебје.
Изложбата ја отвори Градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст