Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Изложба на уметничка фотографија Фото Салон 2022- Куманово

Вечерва во Занаетчиски дом беше отворена Меѓународната изложба на  уметничка фотографија Фото Салон 2022 – Куманово, во организација на Фото кино клуб “Козјак” од нашиот град.
На 16-тото издание на оваа традиционална манифестација  учествуваа 74 автори од 7 земји ( Србија, Црна Гора, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словенија, Романија и Македонија), кои се претставија со своите дела во пет категории: портрет, природа, слободна црно – бела фотографија, слободна колор фотографија и тема фотожурнализам.
Изложбата е дел од културните настани организирани во чест на празникот 11 Ноември.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст