Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Изложба „100 години од творештвото на Трајко Муфтински”

 Во уметничката галерија се одржа изложба во чест на нашиотсограѓанин Трајко Муфтински – првиот академски сликар и зоограф од Куманово. Изложбата е дел од одбележување на јубилејот 500 години и Куманово град на култура за 2019 година. Честта да ја отвори изложбата „100 години од творештвото на „Трајко Муфтински„ имаше секретарот на општина Куманово Десанка Стошевска.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст