Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Комисијата за односи меѓу заедниците го одбележа Велигден

Комисијата за односи меѓу заедниците денеска го одбележа големиот верки празник Воскресение Христово – Велигден. На настанот присуствува деца од мултиетничките училишта во Куманово, со што беше дадена можноста останатите етнички заедници од градот да се запознаат со значењето на празникот.

На манифестацијата присуствуваше претседателката на Советот на Општина Куманово Атина Мургашанска, директори на училишта, директори на јавните установи и претпријатија од градот, професори и ученици.

Пред присутните се обратија претставници на Македонската Православна Црква кои говореа за значењето на  и симболиката на бојадисување на јајца, како и претседателката на Комисијата за односи меѓу заедниците Татјана Крстевска која зборуваше за значењето и улогата на комисијата. Настанот е во рамки на програмата за реализација на активности на Комисијата за односи меѓу заедниците.

Претседателката и членовите на Комисијата за односи меѓу заедниците, на православните христијани им го честитаат големиот празник Велигден.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст