Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Концерт во организација на ДМФА “Срма”-Куманово

Вечерва во Националната установа Центар за култура “Трајко Прокопиев”-Куманово се одржа концерт, во организација на ДМФА “Срма” од нашиот град, а под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово, по повод Јубилејот 500 години од постоењето на Куманово.

На овој културен настан беа проследени настапите на:

МКУД “Гоце Делчев”-Гетеборг, Шведска, КПД “Васо Пелагиќ”-Пелагиќево, Република Српска, СКУД “Бојаниќ”- Бојаниќ, Добој, Република Српска и ДМФА “Срма”- Куманово, Република Северна Македонија.

На вечерашниот концерт присуствуваше делегација од Општина Куманово, предводена од Градоначалникот на општината, Максим Димитриевски, кој имаше свое обраќање на настанот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст