Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Куманово домаќин на  Мали олимписки игри

Најмасовната спортска манифестација во државата, која традиционално се реализира во образовниот систем  позната како мали олимписки игри  оваа година ќе се одржи на 10 мај во Куманово, кој оваа година слави голем јубилеј 500 години од неговото постоење.  Планирано е натпреварите да се реализираат од девети до единаесети мај. Организатор на овие игри е федерација на училишен спорт на Македонија и Сојузот на училишен спорт на Куманово, под покровителство на Министерство за образование и наука, Агенција за млади и спорт , Градоначалникот Максим Димитриевски и Советот на општина Куманово. Во овие игри ќе настапуваат најдобрите квалификувани спортски екипи од сите општини во државата во повеќе спортови со бројка од 800 – 1000 ученици.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст