Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Куманово станува седиште на Kомандата на Бригада на Југоисточна Европа (СЕЕБРИГ) во Република Северна Македонија

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска во касарната „Боро Менков„, присуствуваше на свечена церемонија по повод отпочнување со работа на Kомандата на Бригада на Југоисточна Европа (СЕЕБРИГ) во Република Северна Македонија. Бригадата на Југоисточна Европа е формирана во 1999 година, врз основа на договорот за регионална соработка на полето на одбраната познат како договор за Мултинационални мировни сили на Југоисточна Европа (ММСЈИЕ), кој во 1998 година во Скопје го потпишаа министрите за Одбрана на: Албанија, Бугарија, Грција, Италија, Северна Македонија, Романија и Турција.Им посакуваме добар шестгодишен престој во нашата општина

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст