Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ликовна изложба „АртМемориам„

Вечерва во организација на Националната установа Музеј – Куманово, беше отворена изложбата „АртМемориам, посветена на творештвото на најстарата генерација кумановски сликари. На отворањето пред многубројната публика во уметничката Галерија беше промовирана и книга со текст на Гоце Божурски –историчар на уметността, во која се дава критички осврт за творештво на овие автори. Изложбата е дел од програмата за одбележување на „11 Ноември„.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст