Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ликовна изложба “Карпино 2019”

Се одржа уште еден културен настан, предвиден во Програмата за одбележување на Јубилејот 500 години од постоењето на Куманово-Меѓународна ликовна изложба „Карпино 2019“, во организација на  Мултимедијалниот центар „Карпино“-Куманово.

Оваа година учество зедоа 15 уметници од Италија, Хрватска, Црна Гора, Србија и уметници од домашната сцена, кои се претставија со 40 дела. Уметниците твореа во техника акрил и масло на платно, како и комбиниранатехника.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст