Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Меѓународен Тамбурашки фестивал “Куманово 2020”

На градскиот плоштад , вечерва започна 16-тиот Меѓународен тамбурашки фестивал „Куманово 2020“. На првата фестивалска вечер настапија македонските групи: „Табиет“ од Свети Николе, „Боеми“ од Битола, и „Синтезис“ од Скопје.Фестивалот го отвори градоначалникот Максим Димитриевски.Утре вечер ( сабота) настапуваат групите:„На здравје“, од Куманово и „Љубојна“.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст