Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Меѓународна изложба на уметничка фотографија Фото Салон Куманово 2019

Традиционално Фото Кино Клуб “Козјак” ја организираше најстарата Меѓународна изложба во Република Северна Македонија –“Фото Салон Куманово 2019”, во Уметничката галерија-Куманово.
Овој клуб по тринаесетти пат ги собра фотографиите на нашите и странските автори, каде учесниците имаа можност да се претстават во пет категории: портрет, природа, слободна црно – бела, слободна колор и тема фотожурнализам.
Фото Кино Клуб “Козјак” и годинава ги доби сите признанија од фотографските организации ширум светот, а во последниве неколку години “Фото Салон” прерасна во една од најпочитуваните и најпосакуваните изложби меѓу авторите од државите ширум светот.
На Изложбата присуствуваа претставници од општина Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст