Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Младинско пионерско првенство во шах

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Во просториите на ООУ „Крсте Мисирков„викендов, се одржа младинско пионерско првенство на град Куманово во шах, во организација на „Шаховски клуб„ Куманово. Градоначалникот Максим Димитриевски го отвори турнирот и им посака среќа на натпреварувачите. Од 01.07.2019 до 03.07.2019 во „Етно село Тимчевски“ ќе се одржи Меѓународен оупен турнир во шах за млади до дваесет години. Предвидено е учество на овој турнир да земат натпреварувачи – шахисти од сите балкански земји. Организацијата ќе биде од страна на Шаховски клуб Куманово, врвниот шахист Александра Димитриевиќ и општина Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст