Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

. Модна ревија на обувки и облека

Вечерва во Занаетчиски дом Куманово се одржа Модна ревија на обувки и облека, во организација на Здужение на чевлари – Куманово, а под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општината. Оваа ревија се одржува за прв пат, по повод одбележување на празникот на градот и јубилејот 500 години, со тенденција да прерасне во традиција. Присутните имаа можност да ужуваат во моделите на обувки изработени од фирмите од нашиот град. На настанот беше прзентирана идејата на оваа здружение за изработка на чевел, симбол на чевларската индустрија, по кој нашиот град е препознатлив.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст