Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Модна ревија на тема “Стари кројки во ново руво”

Модна ревија на народни носии кои датираат од крајот на 18 век и почеток на 19 век, вечерва се одржа во Занаетчиски дом – Куманово, во организација на Центар за истражување и одржување на традицијата Етно фолк студио, со поддршка на Општина Куманово.

На ревијата која имаше продажен карактер, беа презентирани народни носии изработени од бел вез и поен – клест, надополнети со рачно изработен ткаен накит од Здружение “Зрнце дизајн”, кое се занимава со ткаење на мониста од Велес и накит од камења изработен од “Карес”, чии претставници беа гости на културно – уметничкиот настан.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст