Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Награда од Брисел за Куманово – Град на спортот за 2019 година.

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот Максим Димитриевски вчера, во Европскиот парламент во Брисел, ја прими наградата  за Куманово – Град на спортот за 2019 година.

Наградата му беше врачена од страна на претседателот на Европската Асоцијација на градови на спорт ASEC – Џиан Франческо Лупатели, во присуство на останатите 30 градово добитници од Европа.  Градоначалникот Димитриевски отпатува на свеченоста во Брисел придружуван од олимпијците Аце Русевски и Реџеп Реџеповски и претставник на КК Куманово Александар Крстевски.

Куманово е прв град во Република Македонија кој го има добиено оваа престижно признание кое се темели на досегашните спортски достигнувања, развојот на спортот на сите полиња, категории и возрасти, изградбата на спортски капацитети и спортската култура, кои беа оценувани низ тримесечни анализи на асоцијацијата.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст