Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Настан по повод 20 годишнината од Кумановскиот договор

Во Куманово денеска се одржа настан по повод 20-годишнината од Кумановскиот договор со кој се стави крај на интервенцијата на НАТО врз поранешна СР Југославија. На настанот присуствуваше и свое обраќање имаше градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски.

Во рамки на настанот се одвиваше дебата на која учествуваа директорите на Дојче Веле од Германија, Раководителот на Македонската редакција во Дојче Веле, студенти од Белград и Приштина и новинари.

Пред одржување на дебатата, учесниците го посетија Аџитепе каде што ноќта помеѓу 9 и 10 јуни 1999 година е склучен – техничкиот договор, помеѓу Меѓународните безбедносни сили КФОР и Владата на Сојузна Република Југославија.

Организатор на настанот е Дојче Веле во сорботка со Општина Куманово.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст