Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Национална стратегија за спречување на насилен екстремизам

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска градоначалникот Максим Димитриевски имаше свое обраќање на работен состанок со Единиците на локалната самоуправа за имплементирање на национална стратегија за спречување на насилен екстремизам и Акцискиот план,кои се одржа во ресторан „Грација„. Состанокот е организиран од страна на  Мисијата на ОБСЕ во Скопје, а во соработка со Националниот  Комитет за спречување на насилен екстремизам и борба против тероризам и Министерство за внатрешни работи. Целтта на средбата е дискусија за предизвиците и предностите  во имплементација на Национална стратегија за спречување на насилен екстремизам и Акцискиот план како и улогата на Локалните совети за превенција во спречување на оваа појава.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст