Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Најавени културните манифестации во Куманово за оваа недела

Денеска во Општина Куманово се одржа прес конференција на која беа најавени настаните кои ќе се одржат оваа недела во Куманово како дел од годишната програма за културни манифестации, под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово и Фондација за култура и спорт на Општина Куманово.

Најавените културни и спортски манифестации за месец Април:

 • 19 Април 2019 година хор „Св. Нектариј Битолски“ во црква „Св.Никола“ во 1900 часот
 • 20 Април 2019 година Годишен концерт на КУД „Српски вез“ во НУЦК „Трајко Прокопиев“ во 1900 часот
 • 24 Април 2019 година џез концерт на Филип Стевановски во занаетчиски дом  во 2000 часот
 • 01 Мај 2019 година Мајски хепенинг
 • 09 Мај 2019 година Одбележување на Ден на победата над фашизмот  во 1100 часот
 • 09 Мај 2019 година Одбележување на Ден на Европа
 • 11 Мај 2019 година Маскенбал ,,Батко Ѓорѓија” – 2019 на Градски плоштад – Куманово во1100 часот или 1700 часот
 • 21 Мај 2019 година Бајрамски заеднички ифтар на Градски плоштад – Куманово во 1900 часот
 • 23 Мај 2019 година Ден на сесловенски просветители „Св. Кирил и Методиј“   во 1200 часот
 • 23 Мај 2019 година Ден на Власите НУ „Музеј“ Куманово  во 1900 часот
 • 25 Мај 2019 година Матурски хепенинг  во 2200 часот
 • 28 Мај 2019 година Изложба на уметничка фотографија „Мајски салон-2019“ НУ „Музеј“  – Галерија Куманово  во 1900 часот

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст