Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

„Негуваме исти вредности” во чест на Денот на Европа

Настан во чест на Денот на Европа „Негуваме исти вредности” денеска се одржа во Занатски Дом,  организиран од ЕУ Инфо Точка при Општина Куманово.

Свое обраќање пред присутните имаше  градоначалникот Максим Димитриевски, кој зборуваше за значењето на денешниот ден и придобивките од ЕУ проектите за Општина Куманово. На настанот присуствуваа и претседателот на Советот на Општина Куманово Атина Мургашанска, советници, директори на јавни претпријаија и јавни установи, директори на основни и средни училишта и ученици.

Настанот беше проследен со богата програма од музички изведби на учениците од СОУ „Наце Буѓони”, ООУ „Јероним Де Рада” и Гимназијата „Гоце Делчев„.

 

 

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст