Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Нови садници во централното градско подрачјe

ЈП “Чистота и зеленило”-Куманово заедно со Општина Куманово денеска засадија уште 10 листопадни дрвца, на локацијата кај Уред. Градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски зеде учество во акцијата за разубавување на нашиот град.

До крајот на оваа година ќе бидат засадени 800 садници, а за целата година вкупно 8.000 дрвца.

Целта е раззеленување на градов, дишење почист воздух и намалување на загадувањето во Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст