Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Новогодишна честитка на Градоначалникот Димитриевски

Почитувани граѓани, драги пријатели, ценети мои кумановчани,

Во новата 2022 година Ви посакувам пред сè многу здравје, среќа, мир и успеси на секое поле. Посакувам заедништвото и соживотот во Куманово да продолжи да биде нашата водилка, затоа што само така можеме да одиме напред. Да се грижиме едни за други и да си помагаме. Верувам дека следната година ќе биде поуспешна од претходната.

Верувам дека сите заеднички ќе успееме да го направиме наше Куманово поубаво место за живеење.

Нека ни е среќна новата 2022 година!

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

Të nderuar qytetarë, të nderuar miq, shumë të çmuar kumanovarë,

Në Vitin e Ri 2022, para së gjithash, Ju dëshiroj shëndet, fat, paqe dhe suksese në çdo sferë të jetës. Dëshiroj që uniteti dhe bashkëjetesa të vazhdojë të jetë udhërrëfyesi ynë në Kumanovë, sepse vetëm ashtu mund të ecim përpara. Të kujdesemi dhe ta ndihmojmë njëri – tjetrin.

Besoj se viti i ardhshëm do të jetë më i suksesshëm se ky që po kalon. Besoj se të gjithë së bashku do të arrijmë që Kumanovën tonë ta bëjmë vend më të bukur për jetë.

Gëzuar Vitin e Ri 2022!

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

Поштовани грађани, драги пријатељи, драги моји кумановци,

У новој 2022 години желим вам пре свега здравље, срећу, мир и успех на свим пољима. Желим да нам јединство и суживот у Куманову и даље буду водиља, јер једино тако можемо да идемо напред. Да се бринемо једни о другима и помажемо једни другима.

Верујем да ће следећа година бити успешнија од претходне. Верујем да ћемо заједно успети да наше Куманово учинимо лепшим местом за живот.

Срећна Нова 2022 година!

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

Değerli vatandaşlar, sevgili dostlar, sevgili Kumanovo vatandaşlarım,

Yeni 2022’de ilk once size sağlık, mutluluk, huzur ve başarı diliyorum. Kumanovo’daki birlik ve beraberliğin rehberimiz olmaya devam etmesini diliyorum, çünkü ancak o zaman ilerleyebiliriz. Birbirimize sahip çıkmak ve birbirimize yardım edelim. Önümüzdeki yılın bir öncekinden daha başarılı olacağına inanıyorum.

Birlikte Kumanovo’muzu yaşamak için daha güzel bir yer haline getirmeyi başaracağımıza inanıyorum.

2022 Yeni Yılımız Kutlu Olsun!

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

Mangle dizutne, mangle dostija, mire respektirime Kumanovakere manusha,

Ko nevo 2022 berš, mangava Tumenge angleder sa but sastipe, baht, tromalipe thaj sukcesi ko sa o umalja. Mangava o barabutnipe thaj o sadživdipe ko Kumanovo te ovel majodoriga amaro drumo, soske salde agjaar šaj te dža angle. Te sevdžina jekha jekheske em te da amenge maškar amende suporto. Pakjava kaj o berš so avel ka ovel majsukcesijale taro anglutno berš. Pakjava kaj savore amen barabutne ka kera amaro Kumanovo panda majlačho than dživdipaske.

Te ovel amenge bahtalo o nevo 2022 berš!

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

Respected and Dear fellow Citizens and Friends,

In the new 2022, I wish you above all health, happiness, peace, and success in every field. I wish the unity and coexistence in Kumanovo to continue to be our guide because that is the only way we can move forward. Let’s take care of each other and help each other.

I believe that next year will be more successful than the previous one. I believe that together we will succeed in making our Kumanovo a more beautiful place to live.

Happy New Year 2022!

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст