Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Обезбедени нови 150 контејнери за смет

Денеска пристигнаа 150 контејнери за смет, кои ќе бидат поставени во централното градско подрачје, како дел од проектот “Одржливи еколошки и здравствени придобивки во прекугранична област” преку Програмата за прекугранична соработка меѓу Косово и Република Северна Македониј на ЈП “Водовод”-Куманово и регионалната компанија “Хидроморава”-Гњилане.Ќе биде спроведување и кампања за развивање на свест кај граѓаните за зачувување и заштита на животната средина.

Првиот дел од проектот беше изградба на атмосферска канализација на ул.”Братство единство” и истата е пуштена во употреба.

-ИЗЈАВА НА ДАНИЕЛ СТОЈЧЕВСКИ, ПРЕТСТАВНИК ОД ОПШТИНА КУМАНОВО

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст