Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Обредно културно-уметничко чествување на изгрејсонцето „Бдеење на кокински мугри“

Во рамките на “Кумановско културно лето 2022”, во мегалитската опсерваторија Кокино се одржа обредно културно-уметничко чествување на изгрејсонцето и меѓународен поетски митинг „Бдеење на кокински мугри“. Манифестацијата традиционално е под покровителство на градоначалникот и Советот на Општина Куманово, а организирано од страна на Друштво на писатели-Куманово, Фондација за култура и спорт и НУ Музеј Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст