Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одбележани 76 години од битката во село Пелинце

Денеска се одбележа 76-годишнината од познатата битка во село Пелинце и загинување на Ангел Лазаревски-Шајче и Трифун Ангеловски-Летеќи.

Настанот е во организација на Општинскиот одбор на Сојуз на борци од НОАВМ 1941-1945 година и граѓаните продолжувачи-Куманово. 

Пред споменикот од Народноослободителната борба, покрај другите делегации почит оддадоа и Секретарот на Општина Куманово, Десанка Стошевска со претставници од општинската администрација.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст