Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одбележани 78 години од ослободувањето на Куманово на Спомен костурница

Денеска на споменикот на паднатите борци од Народноослободителната војна Спомен костурница се одбележа 11 Ноември- Ден на ослободување на Куманово.Оддавајќи им достојна почит на паднатите борци за слобода, бројни делегации положија свежо цвеќе: Сојуз на борци од народноослободителна и антифашистичка војна на Македонија -Општински одбор Куманово, градоначалник на Општина Куманово, претседателка и членови на Совет на Општината, Министерствата за внатрешни работи и за земјоделие, шумарство и ветеринарство, пратеници во Собрание на РСМ, претставници на збратимени градови, јавни претпријатија и установи, општински училишта, здруженија на граѓани, политички партии. Во чест на 11 Ноември пред присутните се обрати секретарот на Сојуз на борци од народноослободителна и антифашистичка војна на Македонија и граѓаните почитувачи, Благе Јакимовски.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст