Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одбележан Денот на просветни работници Албанци

Во чест на 7 ми Март, Ден на просветните работници од албанска националност, денеска  во големата сала на зградата на поранешните општествено – политички организации се одржа културна манифестација. Во рамките на пригодната културно – уметничка програма настапија ученици од СОУ-Гимназија “Сами Фрашери”, ОСТУ “Наце Буѓони”, СОУ “Перо Наков” и ДСУ-РЦСОО “Киро Бурназ” од нашиот град.
Денот на просветните работници Албанци беше одбележан и во ООУ “Наим Фрашери”– Куманово со пригодни активности во организација на учениците и нивните наставници.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст