Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одбележан 8-ми Септември, Ден на независноста на Република Северна Македонија

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска на споменикот Жена Борец на Градскиот плоштад, со свечена програма беше
одбележан празникот 8-ми Септември-Ден на Независноста на Република Северна Македонија, со
почитување на предвидените мерки за превенција од КОВИД епидемијата. Делегации од Сојуз на
борци-Куманово,Градоначалник на општина Куманово,Совет на општината, Армија на Република
Северна Македонија, Министерство за внатрешни работи, општински основни и средни училишта,
јавни претпријатија и установи, здруженија на граѓани, невладини организации, политички
партии, положија свежо цвеќе пред споменикот. Пред присутните се обрати Градоначалникот на
општина Куманово Максим Димитриевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст