Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одбележување на празникот 11 Октомври на Спомен Костурница

По повод 11 Октомври, Ден на народното востание и Ден на борецот, на Спомен Костурницаво Куманово, како заедничко чествување на Куманово и Прилеп, се одржа пригодна свеченост, на која присуствуваа и со пригодна реч се обратија Премиерот на Република Северна Македонија, Зоран Заев, претставник од Сојузот на борци од Народноослободителната и антифашистичка војнана Македонија, претседателот на главениот одбор-Скопје Никола Стојановски и Градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски. Дел од свеченото одбележување на Празникот беа и бројни делегации, кои секоја година положуваат свежо цвеќе, со цел да им оддадат почит на паднатите борци во борбата за слобода на македонскиот народ. Свеченото одбележување беше збогатено и со кратка пригодна програма, во рамките на која присутните гости имаа можност да проследат рецитал и неколку музички точки.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст