Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одржана првата седница на Комисијата за односи меѓу заедниците

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Комисијата за односи меѓу заедниците при Советот на Општина Куманово ја одржа својата прва седница. Комисијата е составена е од 12 члена на надворешни соработници од различни националности, а на дневниот ред на истата единствена точка беше избор на претседател на комисијата.

За претседател на Комисијата за односи меѓу заедниците е избрана Тања Крстевска – референт за човечки ресурси, вработена во ЈП „Чистота и зеленило“.

Комисијата за односи меѓу заедниците има за цел заштита на правата на етничките зедници кои живеат во малцинство. Комисијата исто така со своето функционирање ја потврдува транспарентноста на Советот на општината

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст