Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одржана средба на тема „Инвестициони активности во вашата урбана заедница, со цел поставување на гасоводна мрежа”

Градоначалникот Максим Димитриевски присуствуваше на состанокот кој се одржа денеска со претставници на Општина Куманово, Локалниот економски социјален совет, јавното претпријатие Куманово Гас и претставници на бизнис заедницата.. На средбата се разговараше на тема „Инвестициони активности во вашата урбана заедница, со цел поставување на гасоводна мрежа“, а дебатата се развиваше во правец на разгледувањето на можностите за проширување на гасоводната мрежа во индустриските зони.

Градоначалникот Димитриевски истакна дека Општина Куманово и бизнис заедницата ќе работат партнерски и заеднички ќе учествуваат во забрзувањето на процесот на гасификација и подобрувањето на економско-социјалниот аспект.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст