Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одржан концерт во чест на Миодраг Божиновски

Вечерва во салата на Центарот за Култура „Трајко Прокопиев„ под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Куманово, се одржа концерт, музичко сеќавање во чест на големиот музичар и композитор од нашиот град  Миодраг Божиновски. Пред многубројната публика на концертот кој се одржува во рамките на одбележување на 500 години Куманово, се претставија  познати имиња од македонската естрада. Миодраг Божиновски е еден од најпознатите музички ликови во градот, исткнат композитор, продуцент, диригент, автор и професор, чии дела оставија белег на музичкото живеење во градот.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст