Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одржан работен состанок на Локалниот совет за превенција

Градоначалникот на Општина  Куманово Максим Димитриевски денеска присуствуваше на работниот состанок на тема “Запознавање на општествените чинители со Акцискиот план за превенција и спречување на насилен екстремизам”, во организација на Локален совет за превенција, Општина Куманово, Отсекот за превенција при СВР Куманово и Мрежата на силни градови.

Во своето обраќање Димитриевски истакна дека секое вложување во воспитно-образовниот процес се враќа многукратно, со цел  зачувување на безбедноста во заедницата.

Присутните беа запознаени со стратешките цели и активности од планот, кои во наредниот период ќе се реализираат. Се промовираше локалниот Акциски план за превенција и спречување на насилен екстремизам, а воедно беше спроведена и првата стратешка цел од планот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст