Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ООУ „Браќа Миладиновци“ прославува 65 години постоење

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

ООУ „Браќа Миладиновци“ прославува 65 години постоење

Претседателот на Советот на Општина Куманово денеска присуствуваше на прославата по повод 65 години постоење на Основното училиште „Браќа Миладиновци“. Училиштето е едно од најстарите во Куманово и со својата работа започнало во 1953 година. По тој повод, во Спртската сала во Куманово беше одржана свеченост со богата културно – уметничка програма во која учествуваа околу 1200 ученици од прво до деветто одделение.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст