Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ООУ „Браќа Рибар“ го слави патрониот празник

По повод денот на училиштето „Браќа Рибар“, градоначалникот Максим Димитриевски денеска присуствуваше на свечениот настан. Патронатот беше одбележан со пригодна програма, читање литературни творби, музички настапи на учениците и драмски изведби. На манифестацијата покрај бројните гости, присуствуваше и амбасадорката на Србија во Северна Македонија – Душанка Дивјак Томиќ. Училиштето постои од 1964 година, а во него се изучува настава на македонски, албански и српски јазик.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст