Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ООУ ,,Христијан Карпош”- Куманово ги претстави проектите од програмата ЕРАЗМУС +

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во просториите на Општина Куманово претставници од ООУ ,,Христијан Карпош” ги претставија проектите од програмата ЕРАЗМУС+.

ООУ „Христијан Карпош“ е едно од рангираните училишта со одобрени грантови за 3 Еразмус + проекти, „Integrating STEM with CLIL” , „European Information Network: Active Learning Effective Teaching at School” и „Give 5: A Healthy Living Toolbox – the whole school program”. Целта на проектите е да се создадат нови, подобрени методи за зголемување на мотивацијата кај учениците , како и зголемување на нивниот интерес за активно учество во самиот воспитно образовен процес.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст